EN KLASSIKER I LÄKANDE BERÄTTANDE!

Om boken: STORYTELLING – en läkande kraft mellan människor
 
Storytellingrörelsen drar idag in i hus och hem, på arbetsplatser, i vården, i skolan, överallt där det finns människor. Det är en urgammal umgängesform och social konst som fått ny klädnad och nya uppgifter i takt med den moderna tidens utveckling och dagliga utmaningar. Följ med Inger Lise Oelrich på en spännande resa genom berättandets världar. Upptäck hur storytelling kan användas som en transformerande och läkande kraft mellan människor.

Alla kan berätta!
 
”STORYTELLING – en läkande kraft mellan människor” kan läsas som inspiration och rent nöje, här finns en skatt av sagor och livsvisdom från hela världen att ösa ur. Grupper, ledare och lärare som vill undersöka berättandets utvecklande kraft

kommer att finna lekfulla övningar, uppslag och cases samt ett gediget arbetsmaterial som stärker berättarens hantverk och förmågan att lyssna helhjärtat.

Kapitel 1. VÄGEN IN
Kapitel 2. TALETS GÅVA
Kapitel 3. SPRICKAN SLÄPPER FRAM LJUSET
Kapitel 4. STUGAN I SKOGAN
Kapitel 5. ATT ARBETA MED EN SAGA
Kapitel 6. SKAPELSEN
Kapitel 7. SPONTANT BERÄTTANDE
Kapitel 8. METAFORERNAS SPRÅK
Kapitel 9. LIVSBERÄTTANDE
Kapitel 10. ATT LÄRA SIG EN SAGA
Kapitel 11. BERÄTTARENS HANTVERK
Kapitel 12. BERÄTTARE I VÄRLDEN


FÖRSTA UPPLAGAN 2011
ANDRA UPPLAGAN 2012

BESTÄLL HÄRNEDAN PÅ KONTAKTFORMULÄRET: 250KR + PORTO

Berättelserna i GYLLENE FÅGEL är skördade ur hela världens sagoskatt, många här för första gången på svenska. Fulla av vishet och finurlighet, kärlek, kraft och mod har sagorna och myterna vandrat från mun till mun, över land och hav, ibland i tusentals år. Att de överlevt genom tiderna säger mycket om deras djupa värde och relevans för vår mänskliga kultur.

Visdomshistorier och sagor skapar andrum och samtalsrum såväl hemma som på arbetsplatsen, mellan barn och vuxna, man och kvinna, chef och medarbetare. Alla kan berätta! Och lyssna! De är ypperliga som redskap i undervisningen. Med deras otroliga äventyr och härliga utmaningar påminner de oss om vårt eget livs spännande resa.

GYLLENE FÅGEL – Sagor för vuxna och barn ISBN 9789180070782, 200KR
Första tryckningen 2012
Andra tryckningen 2021

BESTÄLL PÅ INTERNET, BOKHANDEL ELLER ETT BIBLIOTEK NÄRA DIG! VILL DU HA ETT SIGNERAT EXEMPLAR, SKRIV DÅ TILL INGER LISE NEDAN PÅ KONTAKT FORMULÄRET! Finns också som e-bok.

Beställ böcker genom kontaktformuläret här på sidan! 

Böckerna kan även beställas på bibliotek!